Opening Atelier Oscar V

Oscar V opent op 28 oktober inspiratieruimte “Atelier Oscar V” in de Sint-Katelijnestraat 40 in hartje Mechelen. Deze intimistische ruimte wordt de plek waar klanten volledig ondergedompeld worden in de kenmerkende stijl en aanpak van de villabouwer. 

‘Klanten zullen hier onze bijzondere liefde voor ambacht en authenticiteit voelen. Wij hechten bij elk ontwerp enorm veel belang aan vakmanschap, duurzame materialen, texturen en exclusieve afwerkingen. En dat is wat je hier in ons atelier kan ervaren”, zegt Wim Vriesacker, Algemeen Directeur Oscar V. 

Oscar V werd in 2013 opgenomen als een onderdeel van Groep Verelst, een toonaangevende bouwgroep die ontstaan is uit Verelst Industriebouw te Putte. De villabouwer staat ondertussen bekend om zijn exclusieve ontwerpen met de typische signatuur. 

De keuze om Atelier Oscar V te openen in Mechelen was evident. Mechelen is, dankzij de centrale ligging en haar dynamische karakter, de ideale plaats om klanten en prospecten te ontvangen. Bovendien is Mechelen al eeuwenlang een stad van makers, van ambachtslieden. In de Sint-Katelijnestraat, één van de belangrijkste invalswegen van Mechelen, woonden vroeger schilders, beeldhouwers, en ook klokkengieters. Deze straat, met haar prachtige gevels en vlietjes, is dan ook de ideale locatie om Atelier Oscar V te vestigen.

De nieuwe belevingsruimte vertrekt vanuit het principe van een ambachtelijk atelier. Het is een plek waar het vakmanschap van Oscar V in al zijn facetten geëtaleerd wordt. Oscar V werkt uitsluitend op maat, en gaat daarin heel ver. In die zin zelfs dat hun werk een bijna artisanaal karakter krijgt: van de eerste schets tot het laatste scharnier, alles wordt eigenhandig ontworpen en gemaakt met veel liefde voor het vak. In het atelier is er een aparte stalenkamer die dat idee nog het best staaft. Daar kan je als klant een doordachte selectie materialen, producten en afwerkingen ontdekken.

Het atelier biedt een inspirerende kijk op het ambachtelijke minimalisme van Oscar V. Aan de buitenkant oogt het gebouw als een strak wit volume. Binnen is het vormgegeven volgens de typische Oscar V-signatuur: authentieke en tactiele materialen, toon-op-toon kleuren, subtiele texturen, afgeronde vormen en minutieuze detailleringen. Architectuur en interieur zijn volledig in harmonie. ‘Een villa van Oscar V is een totaalconcept’, aldus Nathalie Delronge, Verantwoordelijke Oscar V. ‘Dat willen we mensen niet alleen laten zien, maar ook echt laten ervaren met alle zintuigen. Bezoekers moeten het voelen, dat is de ambitie met deze intimistische plek.’

Bouwen met Oscar V is een zorgeloze ervaring. Vanaf het eerste contact tot het moment dat je in je huis trekt: je wordt meegenomen in een inspirerend verhaal. Oscar V zorgt voor een ontwerp, selecteert partners, plant de werken in, coördineert alles en volgt de werf op tot en met de oplevering, klaar voor de verhuis. Het team van Oscar V belooft haar klanten niet enkel een prachtige nieuwe thuis, maar ook een luxueuze ervaring.

Atelier Oscar V is te bezoeken op afspraak. Afspraken kunnen gemaakt worden door te mailen naar info@oscarv.be of telefonisch via 015 300 366.